“Det er svært at give slip på et barn, måske især et, der behøver ekstra hjælp, for at kunne tackle sit liv. Også selvom barnet er blevet voksent. Heri  min søns nye hjem, oplevede jeg så meget kærlighed fra første dag, at jeg som forælder, tør give slip. 
 
Her på Sommerfuglen er knus og kram i lange baner - positive ord - viden - åbenhed - tid - alt er som udgangspunkt muligt. Det her er kærlighed i handling.
Min søn kan nu få det gode liv, som han fortjener."

 

 

Brev fra en mor

 

 

 

Åben pædagogik

 

- Tillid i det sociale arbejde

 

 

 

På Sommerfuglen gør vi os stor umage for at leve op til det værdigrundlag, vi har. Det er vores hjertesag at arbejde med mennesker med nedsat funktionsevne, og vi elsker vores arbejde.

 

Vi ved, at det er en stor beslutning for den som søger et sted at bo, forældrene og sagsbehandleren at vælge det rigtige bosted, og i en tid, hvor mediernes historier om institutioner er mangfoldigede, har vi valgt at lægge vores hverdag åbent frem til alle, og vi kalder det ”Åben Pædagogik”.

 

Åben Pædagogik betyder i al sin korthed, at alle vore eksterne samarbejdspartnere kan komme forbi, lige så tit de vil. De behøver ikke at ringe eller melde deres ankomst først. Familie, pårørende, venner, sagsbehandlere, psykiatere, kommunale tilsynsmyndigheder m.v., må gerne komme uanmeldt, hvis de har lyst til det. Vores dør er altid åben og man kan altid kigge forbi til en kop kaffe eller en snak. (Medmindre vi  lige er ude på tur med beboerne). Indimellem kommer nogle forældre også og spiser med  om aftenen, hvilket vi synes er rigtigt hyggeligt. 

 

 

 Ideen med Åben Pædagogik er at skabe tillid og gennemsigtighed i forhold til vores hverdag og pædagogik, herunder også hvordan vi omsætter handleplaner og ugeplaner. Vores åbenhed er generelt blevet modtaget meget positivt overalt, og vi mener at det kan være med til at skabe den tillid, der er så vigtig og nødvendig indenfor det sociale område.